Gazdaság Inno/Tech

Geotermikus cég Magyarországon: CEGE

geotermikusVégre alapítottak egy céget Magyarországon, ami a geotermikus energia hasznosítását tűzi ki célul.
A MOL közleménye szerint a három alapító tulajdonos egyenlő 33 plusz egyharmad %-kal részesedik a közös vállalat alaptőkéjéből. Tulajdonosok: MOL, Enex és a Green Rock Energy.

Az Enex a világviszonylatban is élenjáró izlandi geotermikus energiaipar egyik vezető vállalata. Jelenleg több földrészen számos projektben vesz részt tanácsadóként, illetve befektetőként. A már működő geotermikus projektek létrehozása és működtetése által szerzett tapasztalataival segíti partnereit a közös vállalkozásban.

A Green Rock Energy Ltd. ausztrál tőzsdei vállalat, amely hazájában a Magyarországon még nem alkalmazott Hot Dry Rock technológiára alapuló projekteket fejleszt. Ausztráliában található a világ egyik legdinamikusabban fejlődő geotermikus energiaipara, ezért a közlemény szerint a Green Rock révén a közös vállalat hozzáférést nyer az országban folyamatosan fejlődő tudásbázishoz.

A CEGE célja az, hogy Magyarország piacvezető geotermikus energia termelő társaságává váljon. A vállalat ennek érdekében földtani kutatásokat végez Magyarországon, illetve lehetőség szerint regionális szinten is. Ezen kutatások geotermikus energia feltárására irányulnak, és sikere esetén a CEGE geotermikus erőműveket és közvetlen termálhő szolgáltató technológiákat tervez létesíteni.

Az új cég célja, hogy – együttműködve az illetékes minisztériumokkal, állami hatóságokkal, egyetemekkel, tudományos intézetekkel, illetve szakmai szervezetekkel – részt vegyen a Magyarországon még nem működő geotermikus energia technológiák létesítésében és elterjesztésében. Ez az üzleti és szakmai tevékenység jelentősen támogathatja Magyarország megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos terveinek végrehajtását – áll a közleményben.

(forrás: [origo])

A szerzőről

szomkat

7 hozzászólás

  • Remélem, hogy a MOL Rt az NSZ.3-as mélyfúrásra közokira-hamisítással és csalással bejegyzett „bányaszolgalmi jogát” nem apportálta az „új” cégbe.
    Magyarország területén ugyanis csak a Gádoros 0106/7 hrsz „f” alrészként felvett, „termálkút” megjelölésű objektum alkalmas villamos-erőmű telepítésére. Már most jelzem, hogy a Fővárosi Bíróság a 2008 július 10 napján a Pp.260 §. (1) a) és b) pontjai alapján előterjesztett pérújítási kérelmemnek perújítási a 4.P. 24070/2008 szám alatt helyt adott. A per tárgya:
    1./ A bejegyzés alapjául szolgáló „Megállapodás” semmisségének megállapítása.
    2./ A MOL Rt. „bányaszolgalmának” törlése.
    3./ 20 milliárd forint kártérítés megfizetése.
    Az urak majd azt is megindokolják, miért a július 16-án megejtett árverés után jelentkeztek a „jó hírrel”. Engem nem vernek át és talán az Első Magyar Geotermikus Villamos-erőmű Kft. sokat megélt ügyfeleit sem. Azt hiszem, most előre ittak a VÉN MEDVE bőrére.
    Azt sem értem, hogy az Enex miként vehet részt ebben az aljas játszmában? Hiszen a barátaim a tényekről már minden tájékoztatást megadtak a történtekről. Avagy: „a pénznek nincs szaga”. Ez a skandalum nagy szégyen a Magyar Köztársaságra, de most már Izlandra is. Old man.

  • Nem lep meg,hogy az „új cég” a hozzászólásra mind ezidáig nem válaszolt. Van mit takargatni! Bár a MOL RT bűncselekményei tekintetében a hatóságok a nyomozást „elévülésre” tekintettel megtagadták, a polgári peres eljárás tisztességes befejezése még megmentheti az NSZ.3-as mélyfúrásra tervezett Első Magyar Geotermikus Villamos-erőmű ügyét. A tárgyban minden kért iratot időben beadtunk és várom a tárgyalás kitűzését. Vén István 06-30-756-3140, Corvin-közi szabadságharcos a magyar energiafüggetlenség frontjáról.

  • Kedves Old man,
    Azért azt vegyük figyelembe, hogy az is előfordulhat, hogy Önnel ellentétben, a CEGE nem olvassa ezt a blogot.
    Üdv, szomkat

  • Kedves Oldman !

    Lehet a cégedről valamit megtudni ? Magánban ha lehet..

    Köszi !
    Barby

  • Tájékoztatom az érdeklődőket, hogy a Fővárosi Bíróság a 4.P.24.070/2008/6-1 számú idéző végzésével a MOL Rt. elleni 20 milliárd forintos kártéítési igényemmel kapcsolatban 2009 szeptemer 29 napján 10 órára tárgyalást tűzött ki. Vén István feltaláló, perújító felperes, az NSZ.3-as mélyfúrás tulajdonosa

  • Ide írd a hozzászólásodat!A 2010 február 15-n megtartott tárgyaláson sem döntöttek a perújítás megengedhetőségéről, holott az alperes minden bűncselekményét dokumentáltam. Tel:36-30-756-3140
    em.: oldman56@freemail.hu

Leave a Comment